Ivó, Milán
EUR 384,55 Ft
USD 363,23 Ft
5 °C
26 °C

Védett erdőt irthattak ki Balatonfűzfőn egy röplabdacentrum kedvéért

2019.03.21. 19:43

Letarolták a tóparti erdő jelentős részét a balatonfűzfői strand melletti szakaszon, hogy a helyére strandröplabda-centrum épülhessen. A 24.hu most azt írja, a kiirtott erdő természetvédelmi területen állt.  

A város polgármestere, Marton Béla a fűzfőiek Facebook-csoportjában azt állította, az önkormányzati tulajdonú terület, amelyről a fákat kivágták, nem Natura 2000-es besorolású, a Magyar Nemzetnek nyilatkozva pedig azt közölte, a fák veszélyesek voltak. A 24 birtokába azonban olyan hivatalos dokumentum került, amely szerint a szóban forgó helyrajzi számokhoz tartozó terület már régóta Natura 2000-es védettséget élvez. Az erre vonatkozó tájékoztatást a Veszprémi Járási Kormányhivatal adta ki, eszerint a Natura 2000-es oltalom a természetrongálással sem szűnik meg.

 A 24.hu úgy értesült, a területet érintő fakivágásokról egyáltalán nem értesítették a hatóságot, engedélykérés sem történt.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás