László
21 °C
35 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Védett erdőt irthattak ki Balatonfűzfőn egy röplabdacentrum kedvéért

2019.03.21. 19:43

Letarolták a tóparti erdő jelentős részét a balatonfűzfői strand melletti szakaszon, hogy a helyére strandröplabda-centrum épülhessen. A 24.hu most azt írja, a kiirtott erdő természetvédelmi területen állt.  

A város polgármestere, Marton Béla a fűzfőiek Facebook-csoportjában azt állította, az önkormányzati tulajdonú terület, amelyről a fákat kivágták, nem Natura 2000-es besorolású, a Magyar Nemzetnek nyilatkozva pedig azt közölte, a fák veszélyesek voltak. A 24 birtokába azonban olyan hivatalos dokumentum került, amely szerint a szóban forgó helyrajzi számokhoz tartozó terület már régóta Natura 2000-es védettséget élvez. Az erre vonatkozó tájékoztatást a Veszprémi Járási Kormányhivatal adta ki, eszerint a Natura 2000-es oltalom a természetrongálással sem szűnik meg.

 A 24.hu úgy értesült, a területet érintő fakivágásokról egyáltalán nem értesítették a hatóságot, engedélykérés sem történt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!