Botond, Mózes
EUR 389,40 Ft
USD 373,29 Ft
12 °C
29 °C

Magyarország megint menedékkérőket éheztetett a tranzitzónában

2019.03.22. 20:50 Módosítva: 2019.03.22. 21:35

Augusztusban jelent meg az Indexen a menedékkérők éheztetéséről szóló – „Ha enni akarnak, forduljanak a strasbourgi bírósághoz” című – cikk, amiben részletesen bemutattuk, hogyan szívatja az állam azokat az embereket, akik segítséget kérnek tőle. Hiába telt el a cikk megjelenése óta több mint fél év, ma is ugyanannyira aktuális.

A Magyar Helsinki Bizottság Twitterén jelent meg egy bejegyzés arról, hogy kilencedik alkalommal nyertek pert a menedékkérőket éheztető magyar állam ellen. Csak idén ez volt a negyedik alkalom, hogy a jogvédők kritikáját megalapozottnak ítélte meg Strasbourg, vagyis az Emberi Jogok Európai Bírósága.

A tranzitzónában egyébként nem csak az éheztetés általános gyakorlat, az ott élők tapasztalatairól itt írtunk részletesebben.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek