Ha Roland hitt volna a mesékben, talán sosem lett volna baja a rendőrséggel

2019.03.23. 22:41

A mesék tanulságai gyakran átívelnek több generációnyi műszaki-tudományos paradigmaváltáson is. Ott van például a japán Kaguja hercegnő története, akit a Holdból jött emberek vittek magukkal a szülőfalujából. Ugye, milyen könnyű belelátni ebbe több évszázaddal később egy extraterresztriális emberrablást? Vagy vegyük Kálmán Jenő meséjét, a Sicc Meseországbant, amiben a múzeum teremőrének, Szemes Jankónak két szeme volt a hátán.

Mutatjuk, hogy nézett ki Szemes Jankó:

Ha a 26 éves R. Roland magáévá tette volna a Szemes Jankó által képviselt, az amerikai pénzeken is látható Mindent Látó Szem eszméjét, és ez olyan lelki gátlást alakított volna ki benne a lopás ellen, mint Siccben Szemes Jankó abnormális elhelyezkedésű érzékszervei, talán a II. kerületi Rendőrkapitányság sem folytatna ellene eljárást lopás vétség megalapozott gyanúja miatt.

R. Roland 2019. február 12-én helyesen mérte föl, hogy Szemes Jankó csak a képzelet szüleménye, azt viszont rosszul, hogy a Sicc Meseországban megjelenése óta az utolsó kerti budiba is bekötötték a zártláncú kamerarendszereket (CCTV), így az eladó figyelmének elterelése sem óvhatta meg attól, hogy lebukjon a dzsekijébe süllyesztett hajvágógéppel.

(Ne tévesszen meg bennünket, hogy a videón R. Roland sapkában látható, ami indokolatlanná tette volna a hajvágógép-birtoklást – korpás a haja? húzzon sapkát legott! –, elvégre egy hajvágógépnek temérdek felhasználási területe létezik.)

A rendőrök végül azonosították R. Rolandot, és 2019. március 22-én el is fogták.

R. Rolanddal szemben most a II. kerületi Rendőrkapitányság folytatja le az eljárást, a mese tanulságát meg mindenki szűrje le maga.

(Police.hu)