Tagadja bűnösségét az Iszlám Állam Budapesten elfogott tagja

2019.03.23. 13:08

Kihallgatásán végig tagadta bűnösségét F. Hassan, akit Budapesten fogtak el még december 30-án. A gyanúsított ügyvédje, Kelen László a köztévének azt mondta, ügyfelét elég súlyos terrorista váddal illetik, de ő kiáll ártatlansága mellett. A kirendelt ügyvéd szerint a titkosszolgálati forrásból származó bizonyítékokat még ellenőrizni kell.

indavidó placeholder
http://indavideo.hu/video/kiseres

Mint megírtuk, az Iszlám Állam Magyarországon elkapott terroristáját pénteken elsötétített ablakú autókkal vitték kihallgatásra Budapesti Nyomozó Ügyészségre, amin a TEK nyomozói is részt vettek. Belga és magyar titkosszolgálati információk szerint a 27 éves szír férfi 2016 óta az Iszlám Állam nemzetközi terrorszervezet tagja.

2016-ban az ISIS Nyugat-Szíriában, Homsz városában gyilkolt. Amikor egy helyi lakos megtagadta, hogy csatlakozzon a terrorszervezethez, bosszúból és a civil lakosság megfélemlítése céljából a csatlakozást megtagadó személy mintegy húsz családtagját kivégezték. A Magyarországra érkezett szír állampolgár megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy a lefejezéssel végrehajtott emberölésekben személyesen is részt vett.

Az M1 csatornán az hangzott el, hogy a férfi az Iszlám Állam egyik magas rangú vezetője, aki öngyilkos merényleteket szervezett és kivégzéseket irányított.

A kihallgatás után a terrorcselekmény elkövetésének gyanúja miatt feljelentést tettek a férfi ellen. Arról, hogy ezután mi történik az ügyében, és egyáltalán, Magyarországon indul-e majd ellene eljárás, ebben a cikkünkben írtunk bővebben: