Belelézereztek egy tanulópilóta szemébe Békéscsabán éjjel

2019.03.24. 09:52

Lézerrel vakítottak el egy tanuló pilótát és oktatóját, mikor éjszakai repülésre szálltak fel Békéscsabánál, közölte az RTL Klub Híradója. Az első iskolakörre fordultak, már háromszáz méter magasan jártak, mikor mindez történt.

"A növendék pilótát elvakították, az oktató pilótának kellett átvennie a repülőgép irányítását" - mondta a csatornának Antalfi Gábor, a repülőtér igazgatója.

A pilóta pontosan meg tudta mondani, honnan érkezett a fény, úgyhogy a rendőrök hamar elfogták a tanyája mellett sétálgató gyanúsítottat. Amikor átvizsgálták, a zsebéből előkerült a lézer.

A repülőtér igazgatója szerint veszélyes a lézerezés, elvakítják a személyzetet, több percig tartó ideiglenes vakságot tudnak okozni, nem tudják a műszereket leolvasni.

A rendőrség vizsgálja az esetet. Légi közlekedés veszélyeztetéséért akár három év börtönt is lehet kapni.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla