Még ma élvezze ki a napot, borult lesz a hét

2019.03.24. 13:05

Bár már jelezte a tavasz, hogy köszöni jól van és közeledik a jó idő, a jövőhéten még zordon fergetegek rejtik el a napot Berzsenyi szavaival élve, az Országos Meteorológiai Szolgálat szavaival pedig: 

Hétfőn napközben fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, estére jórészt beborul az ég. A Dunántúl délnyugati, déli harmadán többfelé várható csapadék, emellett továbbra is elsősorban az északkeleti megyékben lehet elszórtan eső, zápor.

Az északnyugatira forduló szél mind több helyen megerősödik, a Dunántúl északi felén és Budapest körül viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 (Nyugat-Dunántúl) és 18 (délkelet) fok között várható, de a nyugati megyékben már kora délutántól csökkenhet a hőmérséklet.

A hét folyamán éjszaka akár még fagyhat is, de ha minden jól megy, akkor péntekre enyhül az idő. Ha lehet hinni a hosszútávú előrejelzéseknek, akkor áprilisban a költészet napján már nem kell a tűz mellett kucorognia senkinek és az állatok sem kuksolnak többé az ólban, a hajókat kivonják a szárazdokkból és a vad tél felolvad a tavasz és a nyugati szél kegyes fordulatától. 

IMG 20190324 080541