Két hét alatt 20 macskát és 2 kutyát mérgeztek meg Felgyőn

DEBRE20161028001
2019.03.25. 10:55

A Csongrád megyei Felgyő községben két hét leforgása alatt 20 macskát és 2 kutyát mérgezett meg egy ismeretlen, írja a Délmagyar. A polgármester a lapnak azt mondta, hogy amikor közhírré tették, hogy hivatalos boncolást kérnek, hirtelen abbamaradt a macskák mérgezése.

Az alig 1500 lakosú községben a mérgezéses esetek főként a Hámán Kató, a Rákóczi és a Gárdonyi utca vonzáskörzetében történtek. A polgármester elmondása szerint volt olyan macska, amelyet fagyállós tejjel végeztek ki, a másikat eledelbe rejtett gombostűdarabokkal, de gyanakodnak patkányméregre is. Horváth Lajos szerint megpróbálják hivatalos útra terelni az ügyet, bár találgatások vannak arról, hogy ki ölhette meg az állatokat.

Egy helyi lakos a lapnak elmondta, hogy nekik két macskájukat ölték meg. Egy szomszédra gyanakodnak, aki magához szoktatja a macskákat, eteti őket, aztán meg lelövi őket.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla