Eleonóra
-1 °C
8 °C
Index - In English In English Eng

Parkolási maffia: bírságokat osztott ki az LMP a fideszeseknek

2019.03.25. 12:47

Parkolási bírságokat osztottak ki az LMP-s képviselők a parlamentben a Fidesz országgyűlési képviselőinek.

"A mikuláscsomagjukban lévő papíron egy egyszerű eldöntendő kérdésre kell válaszolniuk: a budapesti parkolási maffia piszkosabbnál piszkosabb ügyeiben ki hazudik: Orbán Viktor miniszterelnök vagy Tarlós István főpolgármester" - írta az  LMP a közösségi oldalán.

Februárban távozott a posztjáról Martos Dániel, a IX. kerületi vagyonkezelő, a FEV IX vezérigazgató-helyettese. A parkolási rendszer körüli visszaélésekről a 444.hu közölt cikksorozatot, az elmúlt napokban pedig egy többrészes filmsorozatot. 

A ferencvárosi parkolási botrány részeként a parkoló automaták  azonosító nélküli jegyeket adtak ki , a bevételeik eltűntek, a távfelügyeletüket kikapcsolták, és kétes figurákat alkalmaztak parkolóőrként.

Martos annak ellenére bukott bele az ügybe, hogy pár napja a rendőrség bűncselekmény hiányában,  egészen különös indoklással megszüntette a nyomozást  a botrány egyik-másik fontos eleme, a parkolási VIP-lista ügyében: a vagyonkezelő cég egyes munkatársainak gépkocsijai úgy kerültek fel a parkolási engedéllyel rendelkezők listájára, hogy arra valójában semmilyen jogcímmel nem rendelkeztek.

A fővárosi parkolási rendszer visszásságairól beszél Tarlós István főpolgármester szokatlan nyíltsággal, de a fátylat épp hogy csak fellebbentve a súlyos problémáról a Válasz online-nak adott interjújában. Íme, 10 tételmondat a cikkből:

Hadd legyek egészen őszinte: nem értek egyet azzal, ami ma van. Hallok én is pénzügyekről, állítólagos visszaélésekről.

Ez az egy olyan kérésem volt mindenesetre, amelyet a miniszterelnök nem tudott teljesíteni.

Szívesen megváltoztatnám az állapotokat, nem értek egyet azzal, hogy huszonháromféleképpen működik a parkolás a fővárosban. Ha mindenáron ragaszkodtam volna hozzá, az alig kezelhető politikai feszültségeket eredményezett volna.

Mindennek eljöhet a maga ideje, de ezeknek a kezelhetetlen feszültségeknek az elkerülése érdekében most lemondtam erről a kérésemről.

Most a politikai klíma mindenesetre nem volt megfelelő ahhoz, hogy az átalakítás ne okozza helyi botrányok tömegét.

Nem csak a fideszes kerületekben, félreértés ne essék. Van olyan kerület, ahol szinte szabályos pénzbeszedésként használják a rendszert. Zugló.

Ha a teljes interjút el szeretnék olvasni, kattintsanak ide.