Enikő, Melitta
9 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Fidesz: "Brüsszeli migránskártyája" volt a Budapesten elfogott, terrorgyanús szír férfinek

2019.03.26. 16:18

Halász János, a parlament nemzetbiztonsági bizottságának fideszes alelnöke a testület keddi ülését követő sajtótájékoztatón azt mondta, "felháborító információk" jelentek meg arról a Magyarországon elfogott szír férfiről, akit azzal gyanúsítanak a hatóságok, hogy az Iszlám Állam tagjaként tömeges kivégzésekben vett részt. Halász szerint kiderült, hogy "brüsszeli migránskártyával" rendelkezett a férfi, a kártyát 150 ezer forintnak megfelelő összeggel töltötték fel. A szír férfi is 150 ezer forintot vehetett fel egy ilyen kártyáról, "ami felháborító", mondta az MTI híre szerint.

A "migránskártyák", azaz a menedékkérőknek jutatott, csak bizonyos dolgokra költhető támogatás körüli politikai vitákról itt írtunk, magáról a támogatási formáról pedig itt olvashatnak bővebben.

A kormánypárti politikus hangsúlyozta: a Fidesz már korábban jelezte, hogy az Európai Bizottság által működtetett migránskártya veszélyes, mert alkalmas lehet a terrorizmus finanszírozására is. Név nélküli, pénzzel feltöltött bankkártyákat osztogatnak, különösebb ellenőrzés nélkül migránsoknak - fűzte hozzá. "Brüsszel közvetve támogatja a terrorizmust a migránsoknak juttatott bankkártyával" - hangoztatta.

Halász János közlése szerint csak januárban 64 ezren kaptak ilyen kártyát. Ki tudja közöttük hány terrorizmussal gyanúsítható ember lehet? - tette fel a kérdést. Álláspontja szerint mindez igazolja, hogy irányváltás szükséges a brüsszeli politikában, mert a mostani bevándorláspárti többség veszélybe sodorja az európai embereket, Európa biztonságát, és terrorizmust, állandó fenyegetést hoz a kontinensre.