Vonatokkal tehermentesítik a metrópótló buszokat

2019.03.26. 05:56

Megváltozik az S25-ös, Budapest-Kunszentmiklós-Tass között közlekedő zónázójárat menetrendje az április 7-i nyári menetrendváltással - közölte a Máv-Start a Magyar Nemzettel. A vonal a Duna pesti oldalán haladva közelíti meg Ferencváros vasútállomást, ám innen nem Kőbánya-Kispest (Köki) felé veszi majd az irányt, mint jelenleg, hanem közvetlenül a Keleti pályaudvarra fut be.

Utasok tartanak a kijárat felé Ferencváros vasútállomás egyik peronján 2017. június 14-én
Utasok tartanak a kijárat felé Ferencváros vasútállomás egyik peronján 2017. június 14-én
Fotó: Jászai Csaba

Ezzel egyfelől tehermentesíti a Köki és a Nagyvárad tér között közlekedő metrópótló buszokat, másfelől Pesterzsébetről, Soroksárról, Dunavarsányból, Délegyházáról vagy Dunaharasztiból gyorsabb elérést biztosít Budapest belvárosába, mintha az utasok gépkocsival tennék meg ugyanezt a távot - írta az MTI. A már nyilvános hivatalos menetrend szerint a pesterzsébeti Duna-partról 17 perc alatt lehet majd a belvárosba jutni a jelenlegi 60 perc helyett.

A Magyar Nemzet feltette a kérdést, hogy eddig miért nem a Keletibe közlekedtek az elővárosi vonatok. A válasz szerintük az, hogy a forgalmas budapesti fejpályaudvar nem tud befogadni több szerelvényt, a 80-as, Hatvan-Miskolc vasútvonal felújítása azonban lehetővé teszi az ideiglenes módosítást, mert jelenleg számos vonat nem közlekedik a Keleti és Hatvan között. Ezeket a szabad menetvonalakat használhatják majd a kunszentmiklósi vonatok.