Miután először érték tetten, szigorú biztonsági intézkedéseket hozott a szegedi dealer

2019.03.27. 12:53

Jogerősen kilenc és fél év fegyházbüntetéssel sújtott szerdán a Szegedi Ítélőtábla egy dealert, aki hónapokon át árult amfetamint és ecstasy-t a Tisza-parti városban.

A táblabíróság jelentős mennyiségű kábítószer kereskedelmének bűntettében mondta ki bűnösnek a férfi; segítőtársát is négy év börtönre ítélték.

A vádlottak hosszabb ideje ismerték egymást, mindketten kábítószer-fogyasztók voltak. Az egyik férfi 2016 elejétől árult drogot baráti körében, illetve különféle szegedi szórakozóhelyeken azoknak, akik megkeresték őt. Ez az üzleti modell azonban nehezen tartható fent, a férfinek konkrétan két hónapig sikerült elkerülnie a lebukást.

Amikor ugyanis 2016. március 11-én hajnali 1 óra körül egy szegedi szórakozóhely előtt akart kábítószert eladni, a rendőrök egy csomó tabletta kíséretében elfogták (később kiderült, hogy néhány tablettát ő is bekapott). Mivel azonban a törvényben meghatározott "csekély mennyiség" kétszerese volt nála, ezért ekkor még megúszta. De nem tanult az esetből, és az esetet követően is folytatta a dealerkedést; annyi biztonsági szigorítással, hogy elhatározta, saját lakásán kívül fogja tárolni a drogot. De ezt a lépést sem bonyolította túl, egy ismerősét kérte meg arra, hogy otthonában rejtse el a kábítószert.

Az ismerős lakásában azután az ekkor már szimatot fogott rendőrök 2016. április 26-án házkutatást tartottak, és több száz ecstasy tablettát és amfetamint foglaltak le. A drog teljes hatóanyag-tartalma a jelentős mennyiség alsó határának csaknem ötszöröse volt. A házkutatás során találtak még a kábítószeradagok porciózásához használatos gumikesztyűket, digitális mérleget és a vádlottak saját fogyasztását szolgáló kábítószert is. A "rejtekhely" tulajdonosa azonban büntetlen előéletű volt, és teljes beismerő vallomást tett, érdemeire való tekintettel a táblabíróság jogerős ítéletében enyhítette is az első fokon eljáró Szegedi Törvényszék által rá kiszabott öt év kilenc hónapos fegyházbüntetést.

(MTI)