Ervin
12 °C
28 °C

Jövő héten visszaviszik a börtönbe a Teréz körúti robbantót

2019.03.27. 13:23

A jövő héten elhagyhatja az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet P. László, aki életfogytiglant kapott a Teréz körúti robbantás miatt. A 24.hu értesülései szerint

P. Lászlót a héten még megfigyelés céljából bent tartják a kórházban, a jövő héten azonban visszaviszik a börtönbe.

Mi is beszámoltunk arról, hogy idegösszeomlást kapott a börtönben a Teréz körúti robbantás miatt életfogytiglanra ítélt Teréz körúti robbantó, ezért a 27 éves férfit átszállították az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe (IMEI). Az igazságügyi szakértői vélemény szerint beszámítható férfi kétszer is elmebetegeknek járó terápiában részesült, amióta börtönben van.

Szikinger István, a férfi ügyvédje azt mondta: védencét 2017. március 31-én vitték be először az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézet neuropszichiátriai osztályára. Itt több mint egy hónapig haloperidol- és rivotrilinjekciós terápiában, illetve gyógyszeres kezelésben részesült. 2017. december 13-án P. Lászlót ismét bevitték az IMEI neuropszichiátriai osztályára, ahol nyolc napig ismét haloperidol- és rivotrilinjekciós terápiában részesült. Karácsony előtt három nappal vitték vissza a börtönbe ahol esetenként 2 milligramm rivotrilt kapott, majd megszüntették a gyógyszeres kezelését.

P. László  2016. szeptember 24-én távirányítóval robbantott fel a Teréz körúton egy házi készítésű bombát. Két rendőr életveszélyesen megsérült. A támadás kifejezetten a rendőrök ellen irányult, akiktől meg akarta szerezni a fegyvereiket, de ezt nem tette meg. 

P. László a robbantás után küldött egy elektronikus levelet a Belügyminisztériumnak, amelyben azt írta, hogy majd ismerteti követeléseit. A férfit három hét múlva fogták el Keszthely közelében.    A számítógépén ezután találták meg annak a levélnek a piszkozatát, amelyben 1 millió eurót akart követelni.  Idén m árcius 12-én jogerősen életfogytiglani fegyházra ítélték 

minősített emberölés kísérlete és más bűncselekmények miatt, legkorábban 30 év múlva szabadulhat. 

A táblabíróság a történteket terrorcselekmény bűntettének minősítette. P. Lászlót emellett kötelezték az eljárás során felmerülő 110 millió forintos  bűnügyi költségből 40 millió forint megfizetésére is. Az ítélet jogerős, fellebbezésnek helye nincs.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!