Tanúként hallgatták meg Janiczak Dávidot egy gyilkossági ügyben

2019.03.28. 08:16

Tanúskodni idézte be a Miskolci Járásbíróság Janiczak Dávidot, Ózd polgármesterét egy 17 éves borsodnádasdi lány gyilkosságának ügyében - írja a Blikk

A 17 éves Csengét egy vízaknában találták holtan 2017 szeptemberében. A lány 22 éves barátját vádolják gyilkossággal. A vád szerint a két fiatal összekapott valamin, a férfi háromszor arcon ütötte, majd az eszméletlen lányt egy vízaknába dobta. A férfi tagadja, hogy bűnös lenne.

Janiczak Dávidot a vádlott ügyvédje idéztette meg a tárgyalásra, mert a rendőrségi nyomozás szerint az ózdi polgármester és Csenge személyesen is ismerték egymást, és többször is beszélgettek Messengeren. 

Csenge állítólag azt mesélte a barátainak, hogy kapcsolata a polgármesterrel több volt, mint baráti, Janiczak viszont tagadja, hogy szexuális viszony lett volna köztük. 

Csengét városi rendezvényekről ismertem, úgy láttam, egy sikeres zenei pálya előtt álló hölgy. Azt nem tudom, miért mondta valakinek, hogy szexuális kapcsolat van közöttünk, hiszen ez nem igaz

- mondta Janiczak a tárgyaláson. Szerinte a lány csak ártatlan rajongást érzett iránta, mivel a 2014-es választások alatt ismertté vált és sok rajongót szerzett ezzel. 

Az áldozat édesanyja nem hiszi, hogy lányának tényleg ilyen kapcsolata lett volna a politikussal. 

Tudtam róla, hogy Csengének tetszett az ózdi polgármester, arról azonban nincs tudomásom, hogy ennél több lett volna köztük. 

- mondta az édesanya a Blikknek. Szerinte lánya csak nagyot szeretett volna mondani a barátnői előtt. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport