Vilmos
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Engedélyhez kötik a fakivágást magánterületen is a II. kerületben

2019.03.28. 20:25 Módosítva: 2019.03.28. 20:28

Engedélyhez kötötte Budapest II. kerületének önkormányzata a magánterületen lévő fák kivágását egy csütörtökön elfogadott rendeletben - írja az MTI.

A kerületi önkormányzat szerint akik engedély nélkül vágnak ki fát, közigazgatási bírsággal sújthatóak. 

A hivatal minden, zöldfelületet érintő változást légifelvétel-térkép alapján fog ellenőrizni. Évente két alkalommal, tavasszal és ősszel rögzítik az állapotokat, és szoftveres összehasonlítással ki tudják szűrni azokat az ingatlanokat, ahol fakivágás történt.

Láng Zsolt fideszes polgármester szerint a rendelet elsődleges célja a kerület természeti értékeinek további megóvása, jól átlátható és ellenőrizhető rendszer kialakítása a lakosságnak és a vállalkozásoknak.  

A polgármester egyúttal Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszterhez fordult, hogy a kormány megalkossa a környezetvédelmi bírságok fajtáiról és mértékéről szóló rendeletét. Ebben tegyék lehetővé, hogy az önkormányzatok az általános közigazgatási bírságolási szabályoktól eltérő, magasabb bírsággal szankcionálhassák az engedély nélküli kivágásokat. 

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!