Orvosnak és rendőrnek adták ki magukat az unokázós csalók

2019.03.30. 11:29 Módosítva: 2019.03.30. 11:30

Az újpesti rendőrök elfogtak egy nőt és egy férfit, akik több mint négymillió forintot csaltak ki idős emberektől, írja a Police.hu.

Egy férfi január 16-án délelőtt orvosnak kiadva magát felhívott egy nőt, majd közölte, hogy a fia kórházban van, mert balesetet szenvedett, a kár rendezésére pedig pénzre van szüksége a fiának. A telefonáló azt is mondta, hogy a pénzért egy rendőr megy majd.

Az asszony a lakására érkező férfival átvételi elismervényt akart aláíratni, és kérte, hogy mutassa meg a rendőr igazolványát is, mire a férfi elmenekült a helyszínről.

Fél órával később egy férfi szintén balesetre hivatkozással felhívott egy idős férfit, akitől pénzt kért. A férfi hitt a telefonálónak, majd a lakására érkező fiatalembernek, aki rendőrként mutatkozott be, átadott több mint kétmillió forintot 

A nyomozók azonosították az egyik férfit, a 39 éves budapesti Á. Richárdot, akit március 28-án délután Csepelen elfogtak, majd előállítottak a IV. kerületi Rendőrkapitányságra.

A rendőrök még aznap délelőtt XV. kerületi lakásában elfogták azt a 33 éves budapesti nőt is, aki 2018. október 3-án délelőtt kétmillió forintot vett át egy idős asszonytól, miután egy férfi a fiának kiadva magát pénzt kért arra hivatkozva, hogy tartozás miatt fogva tartják.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói Á. Richárdot és Cs. Ildikót csalás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd a férfit őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. Ismeretlen társaikat a rendőrök továbbra is keresik.