Kövér Lászlót felbőszítették egy vízjellel

D KOS20190218013
2019.04.01. 07:15

Az ellenzék az utóbbi időszakban egyre-másra húzza ki a gyufát Kövér László házelnöknél (legutóbb 36 ellenzékit büntettek meg Kövér javaslatára). A legújabb konfliktust egy vízjel okozta, mint az Index erről értesült az MSZP-től.

Az MSZP-sek még március közepén döntöttek úgy, hogy Orbán Viktor családvédelmi akciótervére válaszul kidolgozzák saját családügyi koncepciójukat. Ezután be is nyújtották a parlamentnek, a "Gyerek, család, lakhatás" programot határozati javaslatként.

A dokumentum egyik benyújtója, Bangóné Borbély Ildikó a parlamentben erről korábban azt mondta, hogy „nemcsak a kiváltságos 10 százalékot”, hanem minden magyar családot támogatna. A szocialista politikus szerint a gyermek, család, lakhatás nevű programjuk legfontosabb pontjai a fiatalok lakás-, illetve albérlet-támogatása, a családi adókedvezmény és a minimálnyugdíj igazságos támogatása.

xx

Tehát erről a javaslatról szavaztatnák az MSZP-sek az Országgyűlést. Tóth Bertalan frakcióvezető a benyújtáskor jelezte, hogy olyan "szerkezeti egységeket, kodifikációs megoldásokat tartalmaz" a javaslat, amelyet nem lehet az informatikai rendszeren keresztül benyújtani, ezért papírlapon teszik ezt meg.

Itt kezdődtek a problémák, ugyanis a szocialista papírlap nem egyszerű papírlap, hanem van rajt egy "Haza, szeretet, Európa!" vízjel egy szegfűvel megspékelve ( itt megtekintheti ), ami azért már több volt a soknál Kövér László számára.

Kövér küldött az MSZP-nek egy figyelmeztetést, hogy a házszabály szerint csak a címet és a javasolt szöveget tartalmazhatja a javaslat. Márpedig "e követelményeknek a vízjellel közvetített szöveges vagy képi tartalom nem felel meg, azok feltüntetése meghaladja a jogalkotás szakmai és parlamenti eljárási kereteit".

Kövér László felhívja Tóth Bertalan figyelmét, hogy "a jövőben tekintsenek el a gyakorlat folytatásától", különben az ilyen javaslatokat kapásból vissza fogja utasítani.

Most azonban még megkönyörült a fideszes házelnök. A szocialista javaslata, ahogy a kormány családvédelmi akcióterve is a szerepel a parlament hétfői előzetes napirendjén.

(Borítókép: Kövér László. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI.)