Gál
10 °C
21 °C
Index - In English In English Eng

Nézőpont: A Néppárt-balhé csak növelte a Fidesz támogatottságát

2019.04.01. 07:13

Az Európai Néppárt egyes pártjaival folytatott vita nem ártott, hanem használt a kormánypártoknak, így növelni tudta népszerűségét a Fidesz–KDNP pártszövetség, amely egy most vasárnap esedékes választáson 56 százalékot szerezne – derül ki a Nézőpont Intézet Magyar Nemzet számára készített személyes közvélemény-kutatásából.

A biztos szavazók körében – február­hoz képest – két százalékpontot javítva, 56 százalékon áll a kormánypártok támogatottsága. A népszerűség-növekedés következtében a legerősebb, arányait tekintve legnépszerűbb pártszövetség lehet Európában a Fidesz–KDNP szövetségé.

Mindez a Nézőpont szerint azt is jelenti, hogy egy most vasárnap esedékes európai parlamenti választáson 14 mandátumot szerezne a kormánypárti EP-lista.

Az országgyűlési választásokhoz képest kilenc százalékponttal érne el jobb eredményt májusban a Fidesz–KDNP.

Az ellenzéki pártok népszerűsége a legtöbb esetben stagnált az elmúlt hónapban: az MSZP–Párbeszéd 11, a DK hat, az LMP öt, a Momentum négy százalékon áll a biztos szavazók körében, ez megegyezik a februári eredményekkel. Csökkenés a Jobbik esetében állt be ismét, a tavaly áprilisi országgyűlési választásokon elért listás eredményüktől ezúttal nyolc százalékponttal maradnának el, mindösszesen 12 százalékot szereznének-