Novák Katalin: Weber nem gondolta komolyan, hogy nem kell neki a Fidesz támogatása

2019.04.01. 06:58

Manfred Weber, ahogy sok minden mást, úgy ezt sem gondolta komolyan 

- reagált a Magyar Nemzetnek Novák Katalin az EPP frakcióvezetőjének és csúcsjelöltjének péntek esti nyilatkozatára. Weber azt mondta, amennyiben a Fidesz szavazataival tudna csak bizottsági elnökké válni, akkor nem fogadná el a megbízatást.

A család- és ifjúságügyért felelős államtitkár erre reagálva közölte azt is, nem tartja bölcs megközelítésnek, hogy valaki önként lemondjon a neki felajánlott támogatásról.

Novák arról is beszélt, hogy a Fidesz tárgyalódelegációja (amelynek ő is tagja) a "tényeket bemutatva, terjedelmes dokumentumban" tájékoztatja a nagyobbik kormánypárt politikáját és a magyar demokrácia helyzetét vizsgáló háromtagú európai néppárti bizottságot. A fideszes testület fő feladata Novák szerint az az európai parlamenti választások után várható helyzet felmérése.

A mi háromtagú csapatunknak a legfontosabb feladata, hogy a jövőre koncentráljunk, azt mérjük fel, hogy a május 26-i európai parlamenti (EP-) választásokat követően milyen lehetőségei lesznek a Fidesznek, hol és hogyan tudjuk a leghatékonyabban képviselni a magyar emberek érdekeit, a kormány migrációval kapcsolatos álláspontját

- utalt arra, hogy egyáltalán nem biztos a néppárti maradás.

Nagyon úgy tűnik, hogy a Fidesz-kommunikáció a "szakítást" készíti elő, pontosabban arra készíti fel a szavazóit, hogy az EP-választás után már nem a Néppártban folytatják. Erre utal, hogy Bayer Zsolt a Magyar Nemzetben ismét nekiment Webernek és a kilépést követeli. Olyanokat ír, hogy "kifelé, de azonnal ebből a mocsárból! Nem lehet sokáig ilyen gyáva gazemberek között elvszerűnek, önazonosnak maradni. Kifelé a néppártból, de gyorsan!"