16:00, December 05.
Japán 0
Horvátország 0
al-Dzsanúb Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 05.
Brazília 0
Koreai Köztársaság 0

Kásler azonnali hatállyal, indoklás nélkül menesztette a veszprémi kórház főigazgatóját

2019.04.01. 19:18 Módosítva: 2019.04.01. 20:11

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere azonnali hatállyal, indoklás nélkül felmondta a veszprémi Csolnoky Ferenc kórház főigazgatójának jogviszonyát, közölte az Index kérdésére a kórházakat fenntartó Állami Egészségügyi Ellátó Központ. 

Dávid Gyula április elsejétől távozik posztjáról. Az intézményvezetői feladatokat a kórház Szervezeti és Működési Szabályzata értelmében kijelölt személy, az intézmény orvosigazgatója látja el, közölték.

A kórház honlapja jelenleg nem elérhető. A fellelhető információk szerint a kórház orvosigazgatója Czinkotay Frigyes.

Korábban a 24.hu értesült Dávid Gyula távozásáról. Dávid Gyula 2016-ban lett a veszprémi kórház főigazgatója, miután az intézményt addig vezető Rácz Jenőt,  az MSZP-SZDSZ-kormány korábbi egészségügyi miniszterét nyugdíjazták.   

Kásler Miklós miniszter március végén utalt arra, hogy új főigazgatókat keresnek a legeladósodottabb kórházak élére. A tárcavezető azzal indokolta a lépést, hogy a kórházigazgatók jelentős része megbízással vezeti az intézményt, ez pedig nagyobb bizonytalanságot jelent azokkal szemben, akik kinevezéssel kerülnek a kórház élére.

Februárban derült ki, hogy Veszprém megye súlyponti kórházában, a Csolnoky Ferenc Kórházban rövid időn belül felmondott az  érsebészeti osztály hat orvosa közül három , ráadásul az osztályvezető főorvos is távozott.  • Tippek
  • Hírek