Míg a nő kurválkodott, a társai meglopták a kuncsaftjait

2019.04.02. 09:55

A Veszprémi Járási Ügyészség többrendbeli lopás bűntette miatt letartóztatását indítványozta egy 19 éves, szexuális szolgáltatásokat nyújtó nőnek, aki vendégei figyelmét elterelve közreműködött abban, hogy társai a sértettek gépkocsijaiból az értékeket megszerezhessék - közölte az ügyészég.

A megalapozott gyanú szerint a fiatal nő módszere a következő volt: miközben a vendégét a fürdőszobába hívta és figyelmét elterelte, ismeretlen társa a ruhájából a gépkocsi kulcsát kivette, az autót átkutatta, az ott talált értékeket ellopta, majd a kulcsot visszavitte, az ügyfél pedig a lopást már csak a távozást követően észlelte.

A rendelkezésre álló adatok szerint a nő Veszprémben és Székesfehérváron négy sértettet károsított meg, egyikük az elkövetés közben észlelte a bűncselekményt.

A férfi a szobába visszatérve látta, hogy ruhája másként van letéve, mint ahogy hagyta, ezért ellenőrizte a nadrágzsebét. Észrevette, hogy kocsikulcsa hiányzik, gyorsan felöltözött, az autóhoz szaladt, amelyben két ismeretlen férfi tartózkodott.

Az elkövetők, akik a sértett pénztárcáját addigra már megszerezték, észlelték a férfi közeledtét, az autóból kiugrottak és elfutottak, azonban a jármű több mint 300 ezer forint értékű indítókulcsát is magukkal vitték.

A nyomozási bíró most az ügyészi indítványnak helyt adott, és a gyanúsított letartóztatását a szökés, elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítésének, meghiúsításának, valamint a bűnismétlésnek a veszélye miatt egy hónapra elrendelte. A végzés a gyanúsított és a védő fellebbezése folytán nem végleges.