Lukács
8 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

A közigazgatási bíróságokat is megmagyarázza az Európai Néppártnak a Fidesz

2019.04.03. 06:12

Levelet küldött Novák Katalin az Európai Néppárt Értékelő Bizottságának a Fidesz Tárgyalási Bizottságának nevében. A magyar kormánypárt „bölcseinek" vezetője közzé is tette a Herman Van Rompuy-nak címzett levelet a Facebook-oldalán.

Novák Katalin
Novák Katalin
Fotó: Illyés Tibor / MTI

Eszerint Novák folytatja a kommunikációs hadjáratot azért, hogy egyfelől az rögzüljön a közbeszédben, a Fidesz maga kérte tagságának felfüggesztését az Európai Néppártban, másfelől pedig, hogy nem az uniós pártcsalád egésze, hanem csupán néhány tagpárt kérdőjelezte meg a Fidesz elkötelezettségét a néppárti értékek irányában – ezt mondjuk egy 190-3 arányban megszavazott határozat formájában.

Novák Katalin szerint az általa vezetett, Orbán Viktor által már március 20-án bejelentett fideszes bölcsek tanácsa „az együttműködés és a közös európai jövő érdekében" alakult meg, sőt:

felállítása lehetőséget biztosít az elfogulatlan, tényeken és kölcsönös tiszteleten alapuló közvetlen kommunikációra, a média folyamatos befolyásolása és nyomása nélkül.

A Fidesz egyébként a korábbi hírekkel ellentétben nem egy teljesen új dokumentummal szolgált a Néppárt számára, hanem a már tavaly szeptember óta zajló, uniós 7-es cikkely szerinti eljárásban is bevetett összefoglalójukat csatolták a bölcsek tanácsának. A Fidesz alelnökének, a családügyi államtitkárnak a levele szerint ugyanakkor,

mivel ez a feljegyzés 2018 novemberében készült, csatolunk egy kiegészítést is, amely a közigazgatási bíróságok legújabb fejleményeit tárgyalja.