Elindul a zuglói polgármesteri címért Karácsony Gergely régi kritikusa

2019.04.03. 09:14

„A Civil Zugló Egyesület indulni fog az önkormányzati választáson, és valószínűleg én leszek az egyesület polgármesterjelöltje” – jelentette be az Azonnalinak adott interjúban Várnai László. A zuglói önkormányzati képviselő azt is mondta, hogy az LMP és a Momentum támogatását várja terveihez, annak ellenére, hogy 2013-ban az LMP elvileg kizárta soraiból, és kérte, mondjon le önkormányzati képviselői mandátumáról, miután nőverő ügybe keveredett. (Várnai állítja, valójában nem zárták ki a pártból.)

Várnai régóta hevesen kritizálja a regnáló polgármestert, Karácsony Gergelyt elsősorban a helyi Fidesz és az MSZP közötti kompromisszumok elfogadása miatt. Érdekesség ugyanakkor, hogy korábban a Párbeszéd -társelnök – az MSZP-Párbeszéd szövetség főpolgármester-jelöltje  – maga vétózta meg, hogy a Fidesz–MSZP kerületi együttműködés révén Várnai Lászlót (Civil Zugló Egyesület) méltatlan nyilvánítsák.

2015-ben Karácsony Gergely igazságtalannak és alkalmazhatatlannak nevezte az önkormányzati törvény méltatlanságra vonatkozó szabályait. A polgármester a látszatát is el kívánta kerülni annak, hogy a képviselők politikai vitáikat jogi eszközökkel rendezzék, vagy így akarják megtorolni a politikai vitáikból származó sérelmeiket. Várnai végül képviselő maradhatott, ám környezetvédelmi tanácsnoki posztjáról visszahívták.

Most elsősorban a zuglói parkolási ügyek kapcsán támadja a polgármestert, aki helyett októberben már Horváth Csaba lesz az MSZP–Párbeszéd kerületvezető-jelöltje. Ettől függetlenül Várnai inkább Karácsonyt jellemezte, sőt arról is beszélt, hogy vele és Puzsér Róberttel szemben inkább Tarlós Istvánt támogatná a főpolgármester-választáson.

Várnai azt mondta, a nemrégiben kipattant parkolási botrányban Karácsony Gergelynél inkább a „cinkos, aki néma” kategória áll meg, mert a pénz nem hozzá kerül, ő túsza, de legfőképp politikai haszonélvezője is a helyzetnek”. A képviselő azt is kijelentette:

Én nem szeretnék Karácsony Gergő sorsára jutni, a zuglói MSZP bábja lenni.