Lopott árammal működtette marihuánaültetvényét a villanyszerelő

2019.04.03. 08:09

Jelentős mennyiségre, termesztéssel elkövetett kábítószer birtoklása, lopás és lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt emelt vádat a Monori Járási Ügyészség azzal a villanyszerelővel szemben, aki a Pest megyei Úri településen lévő házában lopott árammal működtette a marihuánaültetvényét.

A vádhatóság közlése szerint a bűnügy vádlottja egy villanyszerelő, aki évek óta egyedül élt a Pest megyei Úriban lévő házban. 2018 elején elhatározta, hogy marihuánatermesztésbe fog. A férfi a palántákat és a termesztéshez szükséges szűrőket, lámpákat, vegyszereket, tápokat Ausztriában vásárolta meg.

Kiadásainak csökkentése érdekében a házban az elektromos áram fővezetékét megbontotta, majd az áramot szabálytalanul vételezte

– fogalmazott az ügyészség, azt is kifejtve, amikor a rendőrök 2018 szeptemberében kutatást tartottak a férfi házában, mintegy 375 tőből álló vadkenderültetvényt és több mint 7 kg szárított növényi származékot találtak. A vádlott az áramlopással 660 ezer forintos kárt okozott az áramszolgáltatónak.

Az áramtolvaj drogtermesztőnél a házkutatás során még két, engedély nélkül tartott puskát és 60 töltényt is lefoglaltak a nyomozók.