Zivatarok rondíthatnak bele a tavaszi napsütésbe

2019.04.03. 05:50

Szerdán erősen és gyengébben felhős időszakok váltják egymást Magyarországon, a több napsütés keleten valószínű, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése. 

A délelőtti, déli órákban néhol zápor kialakulhat, délutántól a Dunántúlon megnő a csapadék esélye, helyenként zivatar is várható. Reggelig a keleti, délkeleti szelet néhol, szerdán napközben a délkeleti, déli szelet már nagyobb területen erős lökések kísérik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 17 és 22 fok között várható.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 8 fok között alakul, de főként északkeleten, keleten néhol gyenge fagy is lehet.

Olvasónk hívta fel a figyelmünket, hogy az aszály sújtotta földeken igencsak jól jönne némi csapadék, így a gazdák számára éppenséggel kívánatos, ami olvasóink többségének talán nem. Már írtunk arrólaz őszi vetések a napos, meleg időben gyorsan fejlődnének, de a legtöbb helyen a szárazság ezt lassítja. Egyre több gyümölcsfa virágzik, ehhez kedvező a napos, száraz idő, amely a kártevők elleni védekezést is segíti. Az elmúlt héten a fagy ismét károkat okozott a virágzó kajszi- és mandulafákon, amikor az Alföldön többfelé 2 méteres magasságban is -4 és -7 fokig hűlt a levegő.