Székesfehérváron is közös polgármesterjelöltet állít az ellenzék

2019.04.04. 17:47 Módosítva: 2019.04.04. 21:35

Közös ellenzéki polgármesterjelölt hívja ki a Fidesz jelöltjét Székesfehérváron az őszi helyhatósági választásokon – írja a Mérce. 

Az MSZP, a DK, az LMP, a Momentum, a Jobbik és a Márki-Zay Péter-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom csütörtök délután a Magyar Király Szállodában jelentette be, hogy együtt támogatják Márton Roland helyi MSZP-elnököt, aki ősszel a polgármesteri címért indul. A Fidesz jelöltje a jelenlegi polgármester, Cser-Palkovics András lesz.

Márton a sajtótájékoztatón megköszönte az összes ellenzékinek az elmúlt hónapok közös munkáját, és azt mondta, a legfontosabb feladat, hogy „át kell vezetni Székesfehérvárt a 21. századba”. Szerinte ugyanis annak ellenére, hogy a város az EU-tól sok-sok milliárd forintot kapott, a fideszes vezetés ezt „bulibáróként viselkedve” elverte propagandára, „személyi kultuszra” és stadionokra.

Mint mondta, ő inkább a közlekedési káosz felszámolására, az egészségügyi várólisták megszüntetésére, új önkormányzati diagnosztikai központ felépítésére és a lakhatási válság megoldására költene. De fásítást, parkosítást is ígért a Zöld Fehérvár program keretében, valamint azt, hogy a várost Közép-Európa ipari központjává tenné, mindezt úgy, hogy közben a szakszervezetek és dolgozók érdekeit szem előtt tartja. 

Székesfehérváron 1998 és 2010 között az MSZP-s Warvasovszky Tihamér volt a polgármester, Cser-Palkovics 2010 óta vezeti a közel százezres várost.

Az ellenzék már több városban megegyezett a közös polgármesterjelölt személyéről.