Eloltották a fonyódi nádas tüzét

2019.04.05. 05:15

Száz hektáron pusztított a tűz a fonyódi nádasban az M7-es mellett csütörtök óta. Péntek hajnalra a tűzoltók az érintett terület 90 százalékát lehatárolták, így onnantól a tűz továbbterjedése nem fenyegetett. „A keleti oldalon eloltották a lángokat, a déli és a nyugati irányban pedig vizesárok határolja a területet” – írta az eredetileg három hektárra, később száz hektárra kiterjedt tűzről a katasztrófavédelem.

Délelőtt 11-re sikerült eloltani a tüzet. A tűzoltók körbejárják a területet, hogy ellenőrizzék, nem maradtak-e olyan részek, ahol újra fellobbanhatnak a lángok – közölte a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Mihályka Boglárka elmondta: a tűz okát egyelőre vizsgálják. 

A szeles időjárás nagyon megnehezítette az oltási munkát, amelyhez  a marcali, a siófoki, a keszthelyi és a kaposvári hivatásos, valamint a balatonboglári, keszthelyi, siófoki önkormányzati tűzoltók, este pedig a fonyódi és a buzsáki önkéntes tűzoltók is csatlakoztak, összesen negyvennyolcan. 

„Megnehezítette a munkálatokat az is, hogy a területet csak gyalogosan lehetett megközelíteni” – mondta Mihályka.

Olvasói beszámolók szerint a tíz kilométerre lévő Balatonfenyvesen is lehetett érezni a füstöt péntek hajnalban, a távolból is látszott a vöröslő ég alja.