Ilyen furmányosan aszfaltoznak Lábodon

2019.04.07. 17:51 Módosítva: 2019.04.07. 19:43

A Somogy megyei Lábodban magas szintre emelték a kátyúk aszfaltozását. Az RTL Híradó szerint a település egyik utcáját (szerk.: az egykor Lenin nevét viselő Kislábodi utcát) két hónapja csinálták meg,

csak éppen 250 méteren, az utca elejét és végét kihagyva.

Hogy miért pont ezt a kis szakaszt választotta ki az önkormányzat a javításra, azt a helyiek sem tudták megmondani. 

Azt mondták, hogy erre jutott

– mondta egyikük az RTL-nek.

Az utca viszont kapott a helyi vezetőségtől egy kupac összezúzott mészkőt, amivel a közmunkások feltölthetik a nagyobb gödröket.

A Híradó kereste a polgármestert is az ügyben, de nem sikerült elérniük.

Cikkünk megjelenése után olvasónk, Gábor hívta fel a figyelmünket arra, hogy a szóban forgó Kislábodi utca (korábban Lenin utca) rossz és megoldatlan állapota nem újdonság: legalább tíz éve zajlik róla a huzavona.

Egy 2008-as Sonline.hu cikk szerint ugyanis a lábodi önkormányzat és a helyi romák már akkor sem tudtak dűlőre jutni a rossz minőségű út rendbehozásáról. Az utca lakói aszfaltos utat akartak, az önkormányzat viszont már akkor is azt mondta, erre nincs pénz. A lap szerint akkor azt mondták, csak ennek az útnak a felújítása 25 millió forintba kerülne, de egyébként is, "ezt az utat sem becsülik meg rendesen az itt lakók, az autósok egy része krosszpályának használja".

A polgármester akkor azt állította, várják a megfelelő pályázatot az utca rendbehozására, addig csak kátyúztatni tudnak.

Azóta több mint tíz év telt el, és most az utca közepén, 250 méteren sikerült megoldani a problémát.