Gizella
9 °C
15 °C

Megfulladt egy ágyhoz kötött beteg egy budapesti pszichiátrián

2019.04.08. 05:55

Megfulladt egy beteg az egyik budapesti pszichiátrián - írja a Blikk.

A lap szerint a több kerületet is ellátó intézmény pszichiátriai zárt osztályán gyakran fordulnak elő problémás betegek, akik elmezavar vagy kábítószer hatása alatt öntudatlanul őrjöngenek. A zavart betegek ilyenkor kapnak nyugtatót is, és állandó felügyelet alatt állnak. Ez történt a később elhunyt pácienssel is. A lap úgy tudja, az egyik kezét és az egyik lábát rögzítették a rácshoz. Ő azonban minden bizonnyal szabadulni akart, így hadonászni, csúszkálni kezdett, emiatt a feje beszorult a rácsok közé, és reggelre megfulladt.

Azt nem tudni, volt-e mellette valaki, és hogy figyelték-e az állapotát.

Annyi viszont bizonyos, hogy reggelre élettelenül hevert az ágyában. Az ügy miatt értesítették a rendőröket is, akik a reggeli órákban több autóval siettek a helyszínre - írja a Blikk.

A rendőrség a lapnak megerősítette az információt.  Az ügyet a BRFK rendkívüli haláleseti osztálya közigazgatási hatósági eljárás keretén belül vizsgálja. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján bűncselekmény gyanúja nem merült fel. A haláleset körülményeinek pontos megállapítása, a tényállás teljes körű tisztázása folyamatban van - írta a rendőrség.

A Blikk megkereste az érintett kórházat is, de eddig nem reagáltak.