Friderika
4 °C
18 °C
Index - In English In English Eng

Börtönbüntetés és pénzbírság vár a zsebre bírságoló volt rendőrre

2019.04.09. 15:57

3 év és 6 hónapi börtönfokozatú szabadságvesztést, 4 évi közügyektől eltiltást, valamint 50 napi tétel, napi tételenként 1000 forintos pénzbüntetést szabott ki a Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsa egy volt rendőr főtörzsőrmesterrel szemben.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség három rendbeli az előnyért hivatali helyzetével egyébként visszaélve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt állította a bíróság elé a volt rendőrtisztet, közölte a vádhatóság. A megalapozott gyanú  szerint ugyanis

a körzeti megbízott rendőr 2019. március 20-án a reggeli órákban a 2-es számú főúton Rétság térségében három külföldi kamionvezetőtől sebességtúllépés miatt készpénzbírság fizetését kérte, a kapott, összesen 100 Eurót és 80 zlotyt pedig eltette.

Az ügyben a volt rendőr főtörzsőrmestert a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség már április 3-án a Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsa elé állította, és három rendbeli az előnyért hivatali helyzetével egyébként visszaélve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt börtönfokozatú szabadságvesztés büntetés, közügyektől eltiltás és pénzbüntetés kiszabását indítványozta.