Tíz évet kapott a nő, aki az emésztőbe dobta gyermekét

2019.04.10. 14:11

A Miskolci Törvényszék 2019. április 10-én hirdetett ítéletet annak a nőnek az ügyében, aki Felsőzsolcán, a kerti wc-ben szülte meg gyermekét, majd annak emésztő gödrébe dobta és magára hagyta. A bíróság a vádlottat emberölés miatt 10 év szabadságvesztésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte, áll az ügyészség közleményében.

Az ítélet szerint a vádlott családjával Felsőzsolcán élt, amikor 2016. őszén teherbe esett, de azt eltitkolta családja elől. Testalkata változásait és a terhességgel járó fájdalmait gyomorbántalmakkal indokolta, de orvoshoz sosem fordult.

2017. május 28-án, a hajnali órákban beindultak a szülési fájdalmai, így 7 óra körül megkérte férjét és lányát, hogy kísérjék ki a kert végében található mellékhelyiségbe, mert gyomorgörcsei vannak. A nő ezt követően bezárkózott a wc-be és megkérte családtagjait hagyják egyedül.

A vádlott a délelőtti órákban a kerti mellékhelyiségben szülte meg a gyermeket, akit nem látott el és ehhez segítséget sem kért senkitől. Az ellátatlan újszülöttet végül a wc emésztőgödrébe dobta.

Az asszony kizárólag ezt követően kért segítséget, mert erősen vérzett. Miután a mentő kórházba szállította, ott megállapították, hogy néhány órával azelőtt gyermeket szült. Az újszülöttet a rendőrség másnap találta meg a mellékhelyiség emésztőgödrében, halálát ellátatlanság okozta.

Az ítélet nem jogerős. A vádlott és védője fellebbezést jelentettek be a bíróság döntése ellen, míg az ügyész 3 napot tartott fenn nyilatkozata megtételére. Az ügy a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport