Tekla
11 °C
18 °C
Index - In English In English Eng

Káromkodva sértegetett, majd megütött egy jobbikos nőt egy Fidelitas-exelnök

2019.04.11. 19:51

Közleményben tiltakozik a Jobbik amiatt, hogy - állításuk szerint - egy jobbikos nőt megütött egy Fidesz-szimpatizáns férfi, a berettyóújfalui Fidelitas volt elnöke.

"A Jobbik gyávának, férfiatlannak és botrányosnak tartja, hogy egy fideszes férfi mások előtt közterületen bántalmazott Debrecenben egy fiatal hölgyet", írják. A jobbikos Alfahírre hivatkozva azt közölték, hogy "egy korábban a Fidelitasban politizáló, jelenleg is pártvonalon mozgó férfi válogatott káromkodások között szidalmazott egy nőt - utóbbi jobbikos szimpátiája miatt -, majd pedig fejen ütötte".

Az Alfahír azt írta, március 29-én, pénteken, a debreceni Főnix csarnokban egy Majka koncert után egy jobbikos nő és 13 éves unokaöccse a ruhatárba tartottak, amikor a férfi sértegetni kezdte őket. A ruhatárból visszaérkező nő "számított arra, hogy az ittas férfi nem áll le, ezért bekapcsolt kamerával érkezett". Ekkor történt az alábbi jelenet:

.

A nő látleletet vett és feljelentést tett a rendőrségen.

Az Alfahír szerint a férfi Tikász Zoltán, aki korábban a berettyóújfalui Fidelitas elnöke is volt,  jelenleg pedig a város "munkaszervezet-vezetője". Egy archív hír szerint megyei alelnök is volt. A lap kereste a férfit, megkérdezték, ott volt-e ezen a rendezvényen és valóban inzultálta-e a hölgyet. Ő annyit mondott, hogy "nem", majd kinyomta a telefont.

Két napja egyébként egy fideszes nőt ütöttek meg a párt aláírásgyűjtő standjánál Miskolcon.