Kamuprofillal csalt ki a szomszédnőtől pénzt egy balmazújvárosi férfi

2019.04.11. 09:47

Vádat emeltek egy harminchat éves balmazújvárosi férfi ellen, aki az egyik közösségi oldalon keresztül egy kamu profillal csalt ki pénzt a szomszédjától. 

A Debreceni Járásbíróság közleménye szerint a sértett 2018 januárjában megkérte 36 éves szomszédját, hogy állítsa be a számítógépét. A balmazújvárosi férfi így tudta meg, hogy a nő egy  közösségi oldalon kapcsolatban áll egy külföldi férfival, aki arra kérte a sértettet, hogy bár távkapcsolatban élnek, de szerelmükre tekintettel utaljon át neki 1300 dollárt.

A vádlott azt tervelte ki, hogy ennek a külföldi férfinak fogja kiadni magát a továbbiakban, ezért a közösségi oldalon lévő profilok közül a sértett tudta nélkül letiltotta a külföldi férfi profilját, majd egy ugyanolyan felhasználónévvel ellátott fiktív profilt hozott létre, melyen keresztül felvette a kapcsolatot a szomszédnővel. 

Az ügyészség szerint a sértett azért, hogy a levelezések után az immár fiktív külföldi férfi elutazhasson hozzá 2018 januárja és 2018 áprilisa között, a szomszédjának 5-6 alkalommal összesen 600 000 forint készpénzt adott át azért, hogy azt a vádlott továbbutalja a külföldi férfinak, mivel a nő úgy tudta, hogy a két férfi ismeri egymást.