Április 28-án robban a bomba a Bozsik Stadionnál

2019.04.12. 14:43
A világháborús robbanótest hatástalanítása miatt lezárják és kiürítik a Bozsik Stadiont és környékét - közölte a XIX. kerületi önkormányzat.

Az önkormányzat illetékes munkatársai előzetesen felmérik, hogy a bomba miatt hány embernek van szüksége befogadóhelyre, továbbá kik igényelnek orvosi ellátást. A befogadóhely a Kispesti Gábor Áron Általános Iskola tornaterme lesz. A gondozásra szorulók, illetve az idősek elhelyezését a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat Kertvárosi Idősek Klubja végzi.

A műveleti terület a Puskás Ferenc utca 1-3. lesz. A kiürítés több más XVIII. és XIX. kerületi utcát érint. Ezek: Kassa utca, Pozsony utca, Feszty utca, Győrffy István tér, Czuczor utca, Hofherr A. utca, Fadrusz utca, Mészáros L. utca, Kócsag utca, Áchim A. utca, Iparos utca, Sólyom köz, Sas köz.

Az érintett övezetben lakóknak április 28-án, vasárnap reggel 8 óráig kell elhagyniuk ingatlanjaikat - írja az MTI. A részletek itt olvashatók el.

A körzetben átmenetileg forgalomkorlátozás is várható, az intézkedés a közösségi közlekedést és a vasúti közlekedést is érinti. Legutóbb szerdán, a BAH-csomópontnál volt nagyobb lezárás és kiürítés világháborús bombák hatástalanítása miatt. Akkor az akció rendkívül sikeres volt, senki nem sérült meg, anyagi kár nem keletkezett.

A vasárnapi időpont nem zavarja meg a nemrég tulajdonosváltáson átesett kispesti futballcsapat edzésmunkáját, hiszen a csapat az Új Hidegkúti Stadionban játssza mérkőzéseit. Legutóbbi egyébként éppen a főbérlőnek, vagyis az MTK csapatának kellett rendkívüli esemény miatt megváltoztatni a menetrendjét, Az MTK életét nem bomba, hanem egy brutális bélhurut-fertőzés zavarta meg. A hazai futball viszonyait jól jelzi, hogy az amúgy tök utolsó szombathelyi Haladás - rendkívül sportszerűtlen módon - nem vette figyelembe a betegségtől tizedelt csapat halasztási kérelmét.