A kettős gyilkosság után újra lecsaphatott a szikszói rém

2019.04.15. 05:42

Újabb bűncselekménnyel gyanúsította meg a rendőrség a szikszói Sz. Sándort – tudta meg a Blikk. Sz. Sándort gyanúsítják azzal, hogy 2011-ben megölt egy idős házaspárt Szikszón. A bűneset megrázta a települést, annak idején az Index is forgatott egy videót, amiben polgárőrként a későbbi gyanúsított is megszólal. Sz. Sándor hét évvel a kettős gyilkosság után bukott le, de a Blikk szerint nem csak a kettős gyilkosság írható a számlájára. 

A lap úgy tudja, Sz. Sándor már a gyilkosság után valamilyen ürüggyel jutott be a településen élő egyik idős férfihez, akit egy eddig ismeretlen tárggyal többször fejbe vágott. Miután áldozata elvesztette az eszméletét, és mozdulatlanul feküdt a padlón, támadója átkutatta a házat, hogy elvigye a férfi értékeit. A készpénzen kívül magához vette az idős ember számláit és banki kivonatait is.

Lebukásához is többek között ez vezetett, a nyomozók átkutatták a házát, ahol megtalálták az idős férfi hivatalos papírjait.

A csodával határos módon a volt polgárőr áldozata túlélte a támadást, de mivel a rabló hátulról támadt rá, személyleírást sem akkor, sem később nem tudott adni róla.

„Semmiféle közvetlen bizonyíték nincs, ami a védencem bűnösségét igazolja” – közölte a Blikk megkeresésére dr. Lichy József ügyvéd.