Paulina
21 °C
36 °C

A DK törvényt módosítana, amiért befotóztak Nagy Blanka szoknyája alá

2019.04.15. 16:47 Módosítva: 2019.04.15. 18:29

A Demokratikus Koalíció vasárnap tartotta az európai parlamenti választások előtti kampányának nyitányát. Az eseményről Pilhál Tamás, a Pesti Srácok nevű kormányközeli lap munkatársa kiposztolt egy olyan fotót a Facebook-oldalára, amelyen kicsit be lehet látni az utóbbi időben a kormánypárti sajtóban sokat támadott félegyházi diáklány szoknyája alá. 

Pilhál azt írta a poszthoz, hogy „Trágárka villant – A magyar Sharon Stone, avagy Elemi ösztön a Szemkilövető pártban”, majd jött néhány smiley. A posztot több ellenzéki politikus elítélte a közösségi médiában, hétfő délután pedig sajtóközelményben jelentette be a DK, hogy törvénymódosítást kezdeményeznek az ügyben. 

„A Demokratikus Koalíció törvényjavaslatot nyújt be a parlamentben, hogy többé egy nőt se alázhassanak meg aljas módon készített fotóval. Mi, európai magyarok a már létező és alkalmazott brit példa alapján javasoljuk, hogy legyen büntethető, ha valakinek a hozzájárulása nélkül szexuális visszaélés vagy az illető megalázása céljából képet készítenek ruha alatti fehérneműjéről” – írta a párt. 

Cikkünk megjelenésével egy időben megkérdeztük a Fidesz sajtóosztályától, hogy támogatnának-e egy ilyen törvénymódosító javaslatot. Amint válaszolnak, frissítjük a cikkünket.