Leszavazták a fővárosi bírák Handó jelöltjét

2019.04.15. 15:14

Visszavágtak a fővárosi bírák Handó Tündének, az Országos Bírói Hivatal elnökének és nagy többséggel az egyik legfőbb kritikusa, Vadász Viktor elnöki pályázatát támogatták. Bár a Handó-párti jelölt nagyon kikapott, ennek ellenére még mindig nem biztos, ki vezeti majd a Fővárosi Törvényszéket.

Egyértelmű üzenetet küldtek a fővárosi bírák a bírósági igazgatás egyszemélyes vezetőjének, Handó Tündének: a hétfői összbírói értekezleten a jelenlegi OBH-elnök támogatását élvező Polgárné Vida Judittal szemben, nagy többséggel Vadász Viktor elnöki pályázatát támogatták a Fővárosi Törvényszék élére – értesült a hvg.hu. Vadász 374 igen szavazatot kapott és 95 nemet, míg Polgárnét – aki a hírek szerint saját magát támogatta – csupán 98-an támogatták, és 349-en utasították el a pályázatát.

Mindez azt is jelenti, hogy a törvényszéket jelenleg megbízottként vezető Polgárnét csak akkor nevezheti ki Handó elnökké, ha ahhoz az Országos Bírói Tanács hozzájárulását is megszerzi. Erre pedig kevés esély látszik, a Handó ugyanis nem hajlandó tudomást venni az ő munkáját ellenőrző OBT-ről, csupán azt szajkózza, hogy törvénytelenül működik.