Bocsánatot kért a Pesti Srácok munkatársa Nagy Blankától, amiért kitette a bugyis fotóját

2019.04.17. 14:08 Módosítva: 2019.04.17. 14:16

Törölte a Facebookról Pilhál Tamás, a Pesti Srácok munkatársa azt a fotót, amelyen be lehetett látni Nagy Blanka diáklány szoknyája alá. Pilhál szerdán bocsánatot is kért Nagy Blankától a dologért, és „rossz viccnek nevezte”.

A dolog úgy kezdődött, hogy a DK vasárnapi kongresszusán felszólalt Nagy Blanka, akiről Pilhál egy előnytelen fotót posztolt, amelyen a lány szoknyája alá látni. Pilhál a poszthoz azt írta akkor „Trágárka villant – A magyar Sharon Stone, avagy Elemi ösztön a Szemkilövető pártban”, majd jött néhány smiley.

A posztot több ellenzéki politikus elítélte a közösségi médiában, hétfő délután pedig sajtóközleményben jelentette be a DK, hogy törvénymódosítást kezdeményeznek az ügyben. Dobrev Klára DK-s listavezető ezután nyílt levélben fordult a fideszes képviselőnőkhöz, támogatásukat kérve, hogy „büntethető legyen, ha valakinek a hozzájárulása nélkül szexuális visszaélés vagy az illető megalázása céljából képet készítenek ruha alatti fehérneműjéről”.

A DK ezután jelezte, hogy kitiltja a Pesti Srácokat az összes DK-s rendezvényről, ameddig nem kér bocsánatot Pilhál. Nagy Blanka pedig kedden a Facebook-oldalán nyílt levelet írt Pilhálnak. Ebben nagy azt írta, hogy „mi lenne ha a te lányod alá fotóztak volna be? Feltételezem, hogy az illető orrát is eltörted volna.” Majd így zárta:

Ma este kérlek öleld meg nagyon a kislányodat és mondd neki, hogy szereted és mindig vigyázni fogsz rá és ha bárki ilyet csinál vele akkor elkapod a grabancát az illetőnek.

Az én édesapám már sajnos nem teheti meg ezt.

Pilhál ezután szerda délután a Pesti Srácok oldalán azt írta, hogy meglepte a levél. Mintha nem ugyanaz a Blanka írta volna, mint aki tavaly december 20-án „belebajszosf*szozott”, „b*sszaarconmagátozott” a kecskeméti éjszakába. Nem az a Blanka, aki börtönbe küldené, illetőleg a világűrbe lőné a törvényesen megválasztott magyar kormányt, és aki népfelkelésre, erőszakra buzdít. A leveled emberi.”

Pilhál azt írta Nagy Blankának, hogy „felnőtt közszereplő vagy, politikuspalánta, aki a meggondolatlan trágárságaival, túlzott agresszivitásával maga megy a pofonok elé. De azért olyat is kaptál, amit nem kellett volna. Tőlem is.

Kerülgethetem a forró kását, de minek. Oda akarok kilyukadni, hogy hiába öltözöl és ülsz ügyetlenül (majd megtanulsz), hiába mondasz döbbenetes szamárságokat, hiába irtózom mindazoktól, akik téged most beraktak a politikai inkubátorba – sajnálom, hogy kitettem azt a fotót és hozzá azt a szöveget... Töröltem. Egy rossz vicc volt. Bocsánatot kérek!

Pilhál azzal zárta az írását, hogy elvesztette a fogadást. Két napja ugyanis abban fogadott Nagy Blanka egyik „rajongójával”, hogy nem fog bocsánatot kérni.

A bocsánatkérés után az MSZP közölte, hogy a párt ügyvédje, Litresits András vállalta Nagy Blanka képviseletét abban a perben, amelyet "a gyalázatos aláfotózás" ügyében indít Nagy. "Bizonyítani szeretnénk a kép elkészítésének jogellenességét, majd sérelemdíj iránti igényt is érvényesítene az MSZP ügyvédje. Nem hagyjuk, hogy bárki visszaéljen Blankával, ezért mi továbbra is védeni fogjuk a szókimondó fiatalt!" - írta a párt.