Házhoz mentek az orvosok beoltani azokat, akik együtt voltak a rendelőben a kanyarós beteggel

2019.04.17. 08:09

Házhoz mentek oltani Vas megyében azokat az embereket, akik a helyi háziorvosi rendelőben együtt várakoztak egy kanyarós beteggel - írta a Blikk.

A lap azt írta: múlt héten a szombathelyi Markusovszky kórház infektológiai osztályán látogatási tilalmat is elrendeltek, miután egy Kazahsztánban dolgozó férfiról kiderült, hogy kanyaróval fertőzött. A kórház orvos igazgatója, Káldy Zoltán azt mondta: két esetet regisztráltak, a kazahsztáni beteget, egy betegszállítót, és ott összesen 55 dolgozót oltottak be.

A Vas megyei településen, ahol a háziorvosi rendelőben szintén megjelent egy fertőzött, már beoltották azokat, akik a váróteremben érintkezhettek vele.

Meglepődtem, amikor azzal kopogtattak az ajtómon, hogy megelőzés céljából, egy kanyarógyanús beteg miatt, védőoltást kell kapnom. Mint kiderült, akkor voltam a háziorvosi rendelőben, amikor ő is.

A Vas Megyei Kormányhivatal népegészségügyi főosztálya azt mondta a lapnak: "63 személyt részesítettünk védőoltásban, akik kapcsolatban állhattak valamelyik beteggel, és nem tudták teljes biztonsággal igazolni, hogy rendelkeznek kanyaró elleni védőoltással."