Nándor
8 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Csütörtökön péntek? Hétfőn vasárnap? Hogy is van ez?

2019.04.17. 06:56

Változik a közösségi közlekedési rendje húsvétkor. A MÁV, a Volánbusz és a Budapesti Közlekedési Központ egyes járatai is módosított menetrend szerint közlekednek, írja az MTI.

  • A MÁV közlése szerint csütörtökön a pénteki, pénteken a szombati, szombaton és vasárnap az ünnepnapi, hétfőn pedig a vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok. Csúcsforgalom várható a pályaudvarokon, és akár félmillióan is útra kelhetnek. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a húsvét előtti napokban kifejezetten sokan választják az online vásárlást, az átlagos vásárlási szám a másfélszeresére ugrik ilyenkor. A Televonat a megszokottól eltérően nem vasárnap, hanem hétfőn közlekedik Nyíregyházáról Debrecenen át Budapestre. A Nyíregyházáról Debrecenen át a fővárosba tartó járat kizárólag speciális Televonat-jeggyel vehető igénybe.
  • A Volánbusznál pénteken és vasárnap a munkaszüneti, szombaton szabadnapi, hétfőn pedig a hét első tanítási szünetes munkanapját megelőző munkaszüneti nap szerinti menetrend lesz érvényben.
  • A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint csütörtökön az iskolaszünet idején érvényes pénteki, pénteken a vasárnapi, szombaton a megszokott szombati, vasárnap, illetve hétfőn a vasárnapi, ünnepnapi menetrend szerint közlekednek majd a járatok.