Listát állíthat az MSZP-Párbeszéd is

2019.04.17. 15:15

A Nemzeti Választási Iroda tájékoztatása szerint összegyűjtötte a listaállításhoz szükséges 20 ezer érvényes aláírást az MSZP és a Párbeszéd - jelentette be az MSZP elnöke, Tóth Bertalan szerdán Szegeden.

Az MSZP listáját Tóth vezeti, őt Ujhelyi István és Szanyi Tibor EP-képviselők követik. A negyedik a párbeszédes Jávor Benedek, az ötödik pedig Tüttő Kata elnökségi tag. 

Eddig a Jobbiknak, a Fidesznek, Momentumnak és a Mi Hazánknak sikerült listát állítania. 

Tóth Bertalan egy aláírásgyűjtő standnál tartott sajtótájékoztatón az MTI tudósítása szerint azt mondta, az MSZP és a Párbeszéd abban az Európában hisz, amely a szolidaritásról, az együttműködésről szól, nem a Fidesz képviselte politikában, amely az együttműködés akadályozására, a kontinens lakóinak életét jobbá tevő integráció visszafordítására törekszik.

Az MSZP és a Párbeszéd közös programja a szociális Európáról szól, arról, hogy minél több, a munkavállalók és a szakszervezetek jogait garantáló közös szabály legyen - közölte a politikus.

Tóth Bertalan kifejtette, el akarják érni, hogy a minimális bér ne legyen kevesebb 240 ezer, a minimális nyugdíj 95 ezer, a családi pótlék pedig 48 ezer forintnál.

A pártelnök elfogadhatatlannak nevezte, hogy a Fidesz különbséget tesz gyermek és gyermek között attól függően, hogy szüleik házasságban, élettársi kapcsolatban élnek vagy éppen elváltak. Hozzátette: több százezer olyan gyermek van, aki elesik az állami támogatástól.  • Hírek
  • Személyi kölcsön