Szilárda
2 °C
6 °C
Index - In English In English Eng

Beállt az M0 déli szakasza, araszolnak az M1-en

2019.04.18. 08:28 Módosítva: 2019.04.18. 12:50

Bár az igazi dömping csak péntektől várható, már nagycsütörtök reggel óriási forgalom alakult ki a magyar utakon. Csütörtök reggel az M0-s autóút déli szakaszán jelentős torlódás alakult ki több baleset miatt, és lépésben haladtak a járművek az M1-es autópályán. Így nézett ki reggel 8:18-kor ez a terület:

csucsforg.png

Az M0-son a nagy dugót az okozta, hogy egy tartálykocsi kisteherautóval karambolozott az M5-ös autópálya felé vezető oldalon, a szigetszentmiklósi csomópont előtt. A baleset miatt egy sávot lezártak, így tíz kilométeres egybefüggő kocsisor alakult ki, az átjutási idő legalább két óra.

12:47-kor némileg átalakult a dugótérkép, de azt még mindig el lehetett mondani, hogy az M0-s délen teljesen beállt:

12:47
12:47

Csütörtök délelőtt ezek az események akadályozták a forgalmat:

 • 9:15-kor érkezett a hír, hogy egy mikrobusz és egy teherautó ütközött össze az M0-ás autóúton Dunaharasztinál. A balesetben egy ember megsérült. A helyszínelés és műszaki mentés idején az érintett útszakaszon torlódásra kell számítani.
 • 9:49-kor halálos balesetről érkezett hír, ami miatt teljes útlezárás van a 4-es számú főúton. Monorierdőnél két személyautó ütközött össze. A halálos áldozaton kívül egy súlyos sérült is van. A helyszínelés és mentés idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták. A forgalmat Vasad és Nyáregyháza felé terelik.
   
 • Az M5-ös felől érkezők öt kilométeres sort alkotnak és lépésben haladnak az M51-es csomópontjától, 35-40 perc a menetidő-növekedés. A baleset miatt a 6-os úton és Halászteleknél, a II. Rákóczi Ferenc úton is araszol a kocsisor.
 • Az M1-es autópályán Hegyeshalom felé, a 49-es kilométernél keresztbe fordult egy pótkocsis személyautó. A sérült jármű mindkét sávot elfoglalja, a leálló sávon lépésben haladnak a járművek, így ott is jelentős a torlódás.
forgalom
Fotó: Police.hu
 • Az M7-es autópályán a főváros felé, a 14-es km-nél baleset történt. 
 • A 4-es főúton Törökszentmiklós közelében, a 113-as km-nél három személygépkocsi összecsúszott. Félpályás lezárás mellett kezdődött el a helyszínelés.
 • A 8-as főúton, Várpalota és Öskü között a 32-es km-nél, egy műszaki hibás kamion foglalja el a Veszprém felé vezető oldal külső sávját.
 • A 62-es főúton Seregélyes elkerülő szakaszán egy nyerges vontató felborult. A 30-as km-nél lezárták a fél útpályát.
 • Az M43-as autópályán a nagylaki határátkelésnél, a kilépő oldalon várakozó kamionsor hossza, a leállósávon meghaladta a 5 km-t. A személygépjárművek forgalma zavartalan.
 • A rendőrség 9:28-kor azt írta, tovább erősödött a határforgalom az Ártándi Határátkelőhelyre vezető úton, ezért 7 óra 45 perctől a 42-es számú főút 46. kilométerszelvényében a Berettyóújfalu és Biharkeresztes közötti szakaszon forgalomterelésre kell számítani. Az Ártánd irányába közlekedő személyautókat Mezősas-Berekböszörmény-Biharkeresztes felé terelik a rendőrök. A tehergépjárművek forgalmát a terelés nem érinti.