Fülöp, Evelin
11 °C
27 °C
Index - In English In English Eng

Részvételi adatok

A Nemzeti Választási Iroda legfrissebb adatai szerint 09:00-ig a szavazásra jogosultak 7.78%-a járult az urnákoz.

Korábbi választások részvételi mutatói a kiválasztott időpontban:

0% 100% 2019 EP 2018 OGY 2014 EP 2009 EP

Bödőcs: Csányi nevetett, mellette ült Lőrinc, de ő nem értette

2019.04.18. 04:56

Érdekes részletet mesélt az ellenzéki jelöltállítási castingról Bödőcs Tibor humorista a Magyar Narancsnak adott interjújában. Bödőcsöt ugyanis tavaly országgyűlési képviselőjelöltnek kérte fel az MSZP, miután a humorista több előadásán és paródiájában is kritizálta a kormányt, illetve Orbán Viktort.

Bödőcsnek esze ágában sem volt elvállalni az állítólagos felkérést, de tanulságosak a megkeresés körülményei. Bödőcs szerint a 2018-as választások előtt „kábé három héttel” kérte fel az MSZP, hogy legyen képviselőjelölt Zala megyében. „Biztos lemondta valaki, vagy akkor jutott eszükbe, hogy választás lesz.”

Felhívták anyámékat vonalason. Anyám mondta nekik, hogy Tibike nincs itthon, Pesten van, nem vállalja.

Arról nem esik szó, pontosan ki kérte fel, milyen magas szintről érkezett a felkérés – persze lehet, hogy ez az egész csak egy ellenzéket parodizáló vicc, de Bödőcs hozzátette az interjúban: „Tibike nem vállal se lakodalmat, se céges rendezvényt, se választásokat.” Bödőcs szerint ugyanis neki nincs politikai ambíciója: „Azt sem tudom, hol van otthon a gázóra. A szülői értekezleten is csendben ülök.”

Az interjúban szó esik arról is, hogy korábban azért vállalt céges rendezvényeket, és egy alkalommal egyszerre hallgatta őt Mészáros Lőrinc és Csányi Sándor OTP-elnök. „Csányi nevetett, Lőrinc láthatóan nem értette.” Azt a humorista nem árulta el, mi volt a poén. 

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!