Emma
6 °C
11 °C

Medián: Dobrev Klára a legnépszerűbb EP-listavazető

2019.04.18. 13:50

Kutatásban mérte fel a Medián, hogy az EP-választás előtt melyik pártnak legnépszerűbb a listavezetője. 

A felmérés szerint a DK-s Dobrev Klára vezeti a népszerűségi listát, a második helyen pedig szintén egy női politikus áll, a momentumos Cseh Katalin, írja a HVG.

EP-listavezetők népszerűsége és ismertsége
Infogram

A DK-t kivéve a listavezetők nem a pártok legnépszerűbb személyiségei.

MSZP: A legnépszerűbb MSZP-s politikus régóta Kunhalmi Ágnes (27 százalék), a párbeszédes Szabó Tímea ugyanennyire népszerű, a pártszövetségből csak Karácsony Gergely tudhat maga mögött nagyobb támogatást.

DK: A pártból Dobrev Klára kedveltebb a pártelnök Gyurcsány Ferencnél (18 százalék) és az ügyvezető alelnök Molnár Csabánál (21 százalék). 

LMP: Sokáig Szél Bernadett volt a legnépszerűbb (a mostani 28 százalékával is előzi volt párttársait). Jelenleg Demeter Márta és Ungár Péter karöltve vezeti a párt népszerűségi listáját, 17-17 százalékkal.

Mi Hazánk: Dúró Dóra a legnépszerűbb 18 százalékkal, ezzel megelőzte a listavezető-pártelnök Toroczkai Lászlót (14 százalék).

Momentum: Fekete-Győr András a legkedveltebb politikus (24 százalék), utána jön Donáth Anna (22 százalék) és Cseh Katalin (20 százalék).

A Fidesz az egyetlen párt, ahova a legnépszerűbb politikusok közé nem került be nő.

Áder János, Orbán Viktor, Szijjártó Péter, Varga Mihály, Kövér László, Kocsis Máté, Gulyás Gergely, Kásler Miklós – ők a Fideszben mind népszerűbbek a listavezető Trócsányi Lászlónál.