Megharapták és a kabátjával fojtogatták a szocialista aláírásgyűjtőt

2019.04.18. 16:06

Megtámadták az MSZP aláírásgyűjtő aktivistáit csütörtök délután a budapesti Móricz Zsigmond körtéren. Torzsa Sándor, a Societas elnöke (ez az MSZP ifjúsági szervezete) az eset után az Indexnek részletesen elmondta, hogyan vitte őt földre egy feldühödött támadó.

Egy 30-40 éves férfi közeledett az MSZP-Párbeszéd sátrához a kezében egy másfél literes üdítős palackkal. A férfi - Torzsa elmondása szerint - az egyik szocialista "kolléganőt elkezdte lelocsolni a palackban lévő piros löttyel", majd hozzávágta a palackot. A férfi közben hangosan szidta az MSZP-t.

Torzsa ekkor lépett oda megvédeni a társát, mire a férfi nekitámadott:

nekem esett, levitt a földre, a kezembe harapott, még most látszik a nyoma. Ezután eldurvult a dolog: a kabátomat a fejemre tekerte, azzal fojtogatott.

A dulakodás két percig tarthatott becslése szerint, ekkor az ott lévő járókelők és a többi szocialista szétválasztotta őket, és leszedte róla. "3 percig nem kaptam normálisan levegőt" - mondta Torzsa, aki kihívta a rendőrséget, és feljelentést tesz a támadó ellen, aki elment ezután a helyszínről.

Torzsa azt is megemlítette, hogy a szemben lévő fideszes aláírásgyűjtő pulttól nem siettek a segítségére, sőt, valaki azt mondta, hogy

ide vezet, ha beengeditek a feketéket.

Az MSZP csütörtökön közölte, hogy az MSZP-Párbeszéd lista csütörtökig újabb 15 ezer ajánló aláírást gyűjtött. "A Nemzeti Választási Irodának kedden leadott 50 ezerrel együtt, így összesen 65 ezer ajánlást gyűjtött össze a piros-zöld szövetség."