Laura, Alida
18 °C
28 °C
Index - In English In English Eng

Kétszer is igazoltatták pár hónapon belül, mindkétszer kábítószer volt a keszthelyi férfinél

2019.04.19. 10:57

Kétszer ugyanoda csak nem csap a villám, gondolhatta az a 21 éves keszthelyi férfi, akit hiába kaptak el egy igazoltatás során januárban kábítószerrel, áprilisban megint droggal a zsebében sétált bele egy igazoltatásba. A police.hu így ír a tanulságos, közmondás-leleplező esetről:

"A Tapolcai Rendőrkapitányság munkatársai szolgálatellátásuk során 2018. január 23-án Tapolca belterületén ellenőriztek egy személygépkocsit, és igazoltatták az autóban tartózkodó személyeket. Az intézkedő rendőrök gépjármű-, csomag-, illetve ruházatátvizsgálást hajtottak végre, amelynek eredményeként kábítószergyanús növényi anyagot találtak a kocsiban. A gépjárműben utasaként tartózkodó 21 éves keszthelyi férfi láthatóan zavartan viselkedett, így őt a rendőrök a tapolcai kórház ügyeletére szállították, ahol a vele szemben orvos jelenlétében alkalmazott gyorsteszt eredménye THC tekintetében pozitív volt. A keszthelyi lakost 2018. április 17-én ismét igazoltatták a rendőrök Tapolcán, ahol szintén kábítószergyanús növényi anyagmaradványt találtak nála.

A fiatal férfit mindkét esetben előállították a Tapolcai Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki. Ellene kábítószer birtoklás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

A szakértői vélemény megállapította, hogy az intézkedések során a férfi szervezetében fellelhető hatóanyagok kábítószernek, míg a járművekben talált anyagmaradványok új pszichoaktív anyagnak minősülnek.

A Tapolcai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

A rendőrök a férfi ellen új pszichoaktív anyaggal kapcsolatos szabálysértés miatt külön szabálysértési feljelentést tettek."

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!