Zelma, Rajmund
-3 °C
5 °C
Index - In English In English Eng

Hitte volna? Pénteken 30 fok is lehet

2019.04.24. 14:49 Módosítva: 2019.04.24. 14:53

Pénteken idén először érhetjük el a 30 fokot, az ezt követő éjjelen azonban hidegfront érkezik, írja Facebook-oldalán az Időkép. A 30 fok inkább az ország déli részén, Szeged környékén valószínű, de másutt is 26-28 fok lehet. 

Csütörtöktől enyhék lesznek a reggelek, a legtöbb helyen már nem csökken 10 fok alá a hőmérséklet. A nappali felmelegedés tovább erősödik: csütörtökön 23-28, pénteken 25-30 fokot mérhetünk a legmelegebb órákban.

Élvezze ki ezt az egy-két napos nyarat, mert már péntek éjjel hidegfront érkezik záporokkal, zivatarokkal, feltámadó északnyugati széllel.

Szombaton napközben nyugat, északnyugat felől felszakadozik a felhőzet. További csapadék előreláthatólag keleten és délnyugaton fordulhat elő. Több fokkal visszaesik a hőmérséklet, délután 15 és 23 fok között alakulnak majd a maximumok. Hűvösebb északnyugaton, melegebb délen és északkeleten lehet.

A nyárias meleg nem tér vissza. Még jó, hiszen mégiscsak tavasz van. Április utolsó napjaira változékony, gyakran szeles, záporokkal, helyenként zivatarokkal tarkított idő körvonalazódik az átlagosnál kissé alacsonyabb hőmérsékleti értékekkel.