Majdnem halállal végződött a gödöllői autós üldözés

2019.04.25. 11:59

Aljas indokból elkövetett emberölés kísérlete miatt emeltek vádat azzal a férfival szemben, aki autójával üldözte a haragosát Gödöllőn – közölte a Pest Megyei Főügyészség. A hajsza közben a sértett járműve egy árokba sodródott, felborult, a sértett férfi életveszélyesen megsérült.

A bűnügy vádlottja és a sértett gödöllői férfiak, egymás rokonai. Egy szerelmi háromszög miatt 2017 februárjában megromlott közöttük a kapcsolat. Ettől kezdve a vádlott telefonon és interneten gyakran megfenyegette a sértettet. Azt követelte tőle, hogy több millió forintot fizessen kártérítésként neki. Mivel a sértett nem fizetett, a vádlott többször megfenyegette, hogy megöli.

2017 szeptemberében a sértett férfi Gödöllőn egy Audival közlekedve ügyeket intézett, és amikor észrevette egy Opellel arra járó haragosát, üldözőbe vette. A hajsza során mindkét autó 90-100 km/órával haladt Gödöllő belterületén. 

godolloi
Fotó: Police.hu

A Szabadság úton a vádlott utolérte a sértett autóját. A záróvonalon balra áthaladva a sértett kocsija bal hátsó sarkának ütközött. A sértett járműve az ütközést követően megperdült, az út melletti árokba fordult, és a tetejére állt.

Az ütközés következtében a sértett kiesett az ülésből, eszméletét vesztette. Egy járókelő értesítette a mentőket és a rendőrséget. A sértett férfit a mentők életveszélyes állapotban szállították a kórházba, ahol életmentő műtétet végeztek el rajta.

A baleset után a vádlott továbbhajtott, nem győződött meg arról, hogy a haragosa megsérült-e. Egy házhoz ment, ahol az autója rendszámát leszerelték, majd elszökött. Elfogatóparancsot adtak ki vele szemben. A férfi másnap 40 fős kísérettel jelentkezett a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon.   • Hírek
  • Csok