16:00, December 09.
Horvátország 0
Brazília 0
Education City Stadion Negyeddöntő
20:00, December 09.
Hollandia 0
Argentína 0

Nem vette észre a 75 éves sofőr a motorost, halálos balesetet okozott

2019.04.25. 09:48 Módosítva: 2019.04.25. 11:53

Halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt emeltek vádat azzal a 75 éves férfival szemben, aki úgy kanyarodott egy szabályosan közlekedő motoros elé, hogy nem vette észre - közölte a Kaposvári Járási Ügyészség. 

A vádlott 2018. júliusában dél körül a 7-es számú főúton Fonyód felől Balatonboglár irányába tartott utasaival, amikor egy telefonhívás miatt az útpadkára lehúzódva megállította kocsiját.

Az idős férfi a telefonálás után vissza akart fordulni Fonyód irányába, de nem vette észre a mögötte érkező motorost, így elé hajtott. A körülbelül 90 km/h sebességgel közlekedő sértett már nem tudta az ütközést elkerülni, ezért a motorkerékpár elejével a kocsi bal oldali első ajtajának csapódott.

Az ütközés következtében a motoros a baleset helyszínétől 21 méterre lévő vízelvezető árokba zuhant és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy életét vesztette.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetést és közúti járművezetéstől eltiltást indítványozott.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport