Miklós
-5 °C
-2 °C
Index - In English In English Eng

Öt drogdílerre csaptak le egyszerre a rendőrök

2019.04.25. 06:30

Nagy mennyiségben hoztak Magyarország területére és értékesítettek kábítószert azok a terjesztők, akiket a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) munkatársai és a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei fogtak el egy összehangolt rajtaütés során, közölte az ORFK.

A nyomozás és az osztrák társszervek közreműködésével végrehajtott művelet eredményeképpen öt férfit értek tetten a rendőrök, amikor épp kábítószert hoztak az országba.

A hatóságok által közöltek, és a közzé tett felvételek szerint április 22-én a késő esti órákban Harkán 3500 gramm kábítószergyanús fehér port, valamint a porciózáshoz és értékesítéshez szükséges eszközöket foglaltak le. Ezzel egy időben Kópházán is intézkedtek egy nővel szemben, aki szintén szerepet játszott a kábítószer behozatalának szervezésében.

A hatóság munkatársai április 23-án éjfél körül egy szombathelyi szórakozóhelyet ellenőriztek, valamint kutatást tartottak egy szintén szombathelyi lakásban, ahol lányok futtatásával kapcsolatos feljegyzéseket is lefoglaltak.

A gyanúsítottaktól több helyszínen közel 121 millió forint értékben vettek zár alá lakóingatlant, illetve foglaltak le készpénzt, telefonokat és több nagy értékű luxusautót.

A KR NNI munkatársai az elfogott hat személy közül B. Lászlót, K. Hajnalkát, T. Dávidot, T. Krisztiánt, valamint B. Gábort kábítószer-kereskedelem bűntett, valamint további bűncselekmények gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették őket, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.