Szél Bernadettről és Hadházy Ákosról az LMP-szavazók fele azt hiszi, még mindig LMP-sek

2019.04.25. 11:53

Egy nagyon érdekes jelenségre hívta fel a figyelmet a 444.hu cikke az LMP népszerűségével és a két független képviselővel, Szél Bernadettel és Hadházy Ákossal kapcsolatban.

  • A legutóbbi közvélemény-kutatásai azt mutatták, hogy a nem túl erősen jelenlévő LMP népszerűsége valamiért picit még erősödött is, a Závecz felmérése szerint 4% körül áll. 
  • Felmerült a gyanú, hogy a 2018-ban még társelnökökként működő, és a párt tagjai közül legnépszerűbb, jelenleg már függetlenként politizáló Hadházynak és Szélnek köze lehet valahogyan ehhez
  • A Hvg friss lapszámában megjelenő Medián-kutatásban rá is kérdeztek arra, hogy tudják-e az emberek, melyik párt tagja Hadházy Ákos, és melyiké Szél Bernadett.

Kiderült: Szél Bernadettről az LMP szavazóinak 59, Hadházy Ákosról az LMP-szavazók 44 százaléka a mai napig azt hiszi, hogy LMP-tagok.

  • És hogy még érdekesebb legyen, a Hadházyt kedvelők 31, a Szél Bernadettet kedvelők 53 százaléka ugyanezt hiszi.
  • Plusz: Szélt az őt ismerő választók 28, Hadházyt a 27 százaléka látná szívesen fontos szerepben, miközben valóban, jelenleg is LMP-s politikusoknál ez még a legnépszerűbbeknél is csak 17% (Demeter Márta, Unngár Péter)

A lap így végül arra jut:

"jogosnak tűnik a feltételezés, hogy az LMP népszerűségének motorja két olyan politikus, aki botrányos körülmények között szakított az LMP-vel".